Mazn. de Ruyter bestaat dit jaar 90 jaar!!!

Dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. aansataande Zaterdag 7 oktober om 12:30 gaan de hekken open en gaan we dit feestelijk vieren. Al 90 jaar worden er iedere week activiteiten aangeboden voor jong en oud, dit vinden we best bijzonder en is wel een feestje waard, daarom gaan we ons jubileum vieren met 3 verschillende activiteiten. En een rondje kanoën of zeilen in een vlet of in de nieuwste aanwins van de groep een Victoire 22 is natuurlijk over de hele dag vanzelfsprekend. De 3 andere activiteiten zullen verspreid over de dag worden aangeboden.

 

Hier volgd een korte beschrijving van de activiteiten:

Traditionele spelletjes start om 12:30

Al 90 jaar wordt er bij de verschillende speltakken het jaar door activiteiten aangeboden en een populair onderdeel van deze activiteiten zijn de traditionele scouting spelletjes zoals buffelen, scharen tikkertje, Chinese muren en nog veel meer. We zullen een aantal verschillende spelletjes gaan doen. Trek bij deze activiteit oude kleding aan waar je makkelijk in kunt bewegen.

Geocache start om 13:30

Van een kanotocht op de Kagerplassen, een trektocht naar Friesland tot een speurtocht in een bos, wij van de Ruyter komen altijd op de plaats van bestemming, zo ook bij de geocache.

Door middel van hints komen jullie achter de coördinaten van de cache en kunnen jullie de grote kracht van ons 90 jarig jubileum ontdekken.

Jeu de boule start om 15:00

Admiraal Mazn. de Ruyter was voor de kust van Engeland in een windstilte terecht gekomen die weken duurde. De sfeer aan boord daalde en de Ruyter die moest hier wat op bedenken. Hij pakte een paar kanonskogels, een stukje hout bedacht het spel van de stalen bal wat later door de Fransen vertaalt werd naar jeu de boule. Door dit spel te spelen herstelde de sfeer aan boord en toen de Thames en de ketting in zicht was, waren de manschappen gemotiveerder dan ooit.

We spelen een klein toernooi, er zullen meerdere rondes plaatsvinden en de spelregels leggen we ter plekken uit.

Belangrijk: neem zelf een set jeu de boule ballen mee om mee te spelen.

Deelnemen aan de activiteiten is voor leden gratis, voor niet leden vragen wij een kleine vergoeding van €2,- deze kunnen op de dag zelf bij de organisatie betaald worden.

Inschrijven voor de activiteiten kan via jubileum@de-ruyter.nl

Mocht je gewoon willen komen kijken dan is dat natuurlijk gewoon mogenlijk. je bent dan gewoon over de heledag welkom om bij ons te komen kijken op Stelling 54, 1981 LL in Velsen-Zuid.

Tot volgende week!!!!!