Kampen

Door het jaar heen gaan wij met de groep op verschillende kampen. De meeste kampen zijn in speltak gescheiden van elkaar, maar ook hebben wij eens in het jaar een gezamenlijk kamp.

Een weekendje weg

Het voorjaarskamp, meikamp en herfstkamp.. De namen zeggen het al. Het voorjaarskamp vindt plaats in het voorjaar, vaak in de voorjaarsvakantie. Het meikamp wordt niet elk jaar gedaan, maar wanneer het wel door gaat, vindt het plaats in mei. Het herfstkamp vindt plaats in het eerste weekend van de herfstvakantie. Al deze kampen duren een weekendje, waarin allerlei spannende spelletjes worden gedaan. Per speltak word gekozen of ze op het kamp op bij de blokhut of op de ligplaats blijven, of een andere kant op gaan.

Het overvliegkamp is een apart kamp, want wanneer kinderen te oud worden voor een speltak, kunnen zij overvliegen naar de volgende speltak. De kinderen vliegen over gedurende het overvliegkamp, waar bijna elke speltak aan mee doet. De Bevers zijn namelijk nog iets te jong om zich een weekend lang bij het water te bevinden. Sommigen zijn namelijk nog niet in het bezit van een zwemdiploma, wat wel een eis is vanaf de leeftijd voor de waterwelpen.

Tijdens het overvliegkamp worden allerlei verschillende spellen gedaan met de hele groep, geschikt voor de leeftijd vanaf 7 jaar. Soms mogen de waterwelpen zelfs mee in de vletjes van de zeeverkenners, wat natuurlijk wel heel erg stoer is!

Een week weg

Eens in het jaar gaan de Waterwelpen, Zeeverkenners en Wilde Vaart op zomerkamp. Dit kamp duurt een week en vindt niet altijd plaats op de ligplaats. Ieder jaar weer bepalen de speltakken waar ze heen gaan. Zo zijn de waterwelpen als eens naar Naarden, Friesland, Sassenheim en nog vele andere plaatsen geweest. Vaak gaan de Zeeverkenners mee naar diezelfde plaatsen, waar ze een hike gaan maken. In de zomer van 2014 zijn de Zeeverkenners en Wilde Vaart zelfs naar Nawaka geweest, een groot scoutingevenement van Nederland.