Wat zijn de waterwelpen?

Waterwelpen “De Peddelaars” zijn een onderdeel van waterscoutinggroep M.Azn. de Ruyter. Deze speltak is speciaal gericht op jongens en meisjes tussen de 8 en 11 jaar. Ben jij zo oud en ben je een echte waterrat, dan zijn de waterwelpen vast iets voor jou!

Kanoën, zwemmen en kamperen

Alles kan bij de waterwelpen van Mazn. de Ruyter. Bij de Waterwelpen zitten jongens en meiden die niet bang zijn voor water; De Waterwelpen houden namelijk erg van kanoën en zwemmen. Ook zijn de Waterwelpen weg van een weekendje kamperen. In een tentje, in de Blokhut of in de Aak, niks is te gek!

Wat doen wij in de zomer? 

’s Zomers zijn wij te vinden nabij Velserbroek op onze ligplaats aan Het kleine IJ. Hier gaan wij met kano’s het water op of doen wij spelletjes op en rond het water. Wanneer het erg mooi weer is duiken we ook nog wel eens het water in om lekker te gaan zwemmen!

Wat doen wij in de winter?

Tegen de tijd dat de herfst weer begint wordt het wat kouder. Daarom spelen wij in de herfst- en wintermaanden onze spelletjes in en rond de blokhut. De blokhut is gelegen in het bos van Beeckenstijn in Velsen-Zuid, vlak achter Telstar. Door het grote bos om de blokhut heen is er genoeg speelruimte om al onze spellen te kunnen doen!

We spelen allerlei spellen of oefenen in het leggen van echte zeemansknopen. Ook doen wij speurtochten of gaan we naar het zwembad toe.

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen, dat kan altijd.

Je kan drie keer vrijblijvend komen kijken of het wat voor je is. Maar wees gewaarschuwd: velen vinden het zo leuk, dat ze niet meer weggaan!

Opkomsttijden

Je kunt natuurlijk ook gewoon eens langskomen op zaterdagochtend.
We beginnen om 09.30 en stoppen om 12.00 uur, kijk naar ons vooruitzicht en kom gezellig langs!

 

Locaties

Zomerlocatie

 

Op de ligplaats aan Het Kleine IJ op Stelling 54 in Velsen-Zuid.(Klik hier voor meer informatie)

  Winterlocatie

 

In de blokhut op Bosweg 1 in Velsen-Zuid. (Klik hier voor meer informatie)

Heeft u na het lezen van deze informatiepagina nog vragen, dan kunt u altijd e-mail naar waterwelpen@de-ruyter.nl of vul ons contactformulier in op de contactpagina!

Tot ziens bij de Waterwelpen!