Het uniform

Elk lid wordt geacht een uniform te hebben. Deze wordt bij het openen en sluiten gebruikt, evenals speciale opkomsten en evenementen en kampen. Het uniform bestaat uit een donkerblauwe blouse, een das, een dasring,en een fluitenkoord met harpsleutel, handig om harpjes te openen. De insignes moeten op de rechtermouw onder het naambandje van De Ruytergroep. Ertussen kunnen de bandjes van kampen genaaid worden. Aan de linkerkant hangen de tweekleurige bakslinten. Boven het linker borstzakje kan een MBL-embleem gezet worden, mits de drager dit heeft gehaald. Op het zakje zelf zit het Scoutinglogo. Het rechterzakje bevat ons speltakteken. Het uniform kan zelf aangeschaft worden via de Scoutshop. De rest ontvang je tijdens de installatie. De kosten van het installatiemateriaal (das, monsterboekje, fluitenkoord en overige) zijn voor eigen rekening.

Als je lid bent geworden, dan wordt je bij een opkomst of op kamp geïnstalleerd. Je krijgt dan allemaal insignes voor op je uniform, zoals het teken van Scouting Nederland en van de speltak. Daarnaast krijg je onze groepsdas met een dasknoop. Hiervoor moet je wel eerst een belofte aflgeggen een goede Scout te zullen zijn.

Tijdens bepaalde opkomsten en kampen zijn er insignes te verdienen voor op je uniform. klik hier om de toelichting en eisen van enkele insignes te lezen.