Hieronder een overzicht met opkomsten die je kan verwachten:
Zeilopkomsten Vanaf de meivakantie tot en met de herfstvakantie wordt er gezeild. Tijdens deze opkomsten voeren we niet alleen spelopkomsten uit op het water, maar ook wordt er aandacht besteed aan zeilinstructie. Aangezien je de dag doorbrengt op het water is een setje droge kleding altijd handig om mee te nemen! Soms wordt er ook gezwommen, dus zwemkleding kan je tijdens deze opkomsten ook meebrengen. Regenlaarzen worden tijdens de zeilopkomsten afgeraden. Deze opkomsten zijn van 13.00-17.00 bij onze ligplaats.
Werkopkomsten Na de herfstvakantie worden de vletten op het land getakeld. Deze worden dan tijdens de eerste landopkomsten onderhouden door de staf en zeeverkenners. Elke bak werkt voornamelijk aan zijn eigen vlet. Zorg dat je bij deze opkomsten oude kleding aantrekt (of meeneemt), want er wordt ook geverfd. Tijdens deze opkomsten mag je uniform thuis gelaten worden. Deze opkomsten zijn een uur eerder, namelijk vanaf 12.00. Afhankelijk van ons werkschema zijn deze opkomsten rond 16.00 afgelopen.
Spelopkomsten Vanaf ongeveer december tot en met februari verplaatsen we naar de blokhut. Tijdens dit seizoen draaien we onze opkomsten in en rond de bossen van Beeckestijn. Deze opkomsten zijn van 13.00-16.00 bij de blokhut.
Zodra het weer ons weer toelaat om aan de boten te werken beginnen de werkopkomsten weer. Als de vletten klaar zijn gaan deze weer terug in het water en beginnen de zeilopkomsten weer!
Kampen Gedurende het jaar worden er natuurlijk ook wat kampen gehouden. Rond het begin van het seizoen beginnen we met een gezamenlijk overvliegkamp. Tijdens dit weekend “vliegen” de oudere Waterwelpen over naar de Zeeverkenners en eventueel de oudste zeeverkenners naar de Wilde Vaart.
In de herfstvakantie gaan we voor de laatste keer in het kalenderjaar met de boten op kamp. Dit kamp duurt vaak een weekend of halve week.
In de voorjaarsvakantie is het tijd voor het voorjaarskamp. Dit kampje blijven we ook nog aan land, en zullen dus meer bezig zijn met (land)scoutingtechnieken zoals speur-/trektochten, pionieren en koken op kampvuur.
In de zomervakantie is er uiteindelijk het zomerkamp! Dit kamp varen we met onze vloot erop uit voor een kamp van 1 of 2 weken. Bij een kamp van twee weken bestaat de eerste week over het algemeen uit een trektocht, de tweede week genieten we van de luxe van ons wachtschip. Op dit kamp vindt tijdens de ouderdag (of soms ouderweekend) de “doop” plaats; Neptunus komt persoonlijk langs om de nieuwelingen te dopen. Afgelopen jaren zijn we veel naar Friesland vertrokken, maar ook zijn we op de Kaag en op de Randmeren geweest.
Voor elk kamp sturen wij altijd een e-mail met daarin alle informatie betreffende het kamp. Voor kampen dient er per e-mail opgegeven te worden.
Bijzondere opkomsten Behalve de gebruikelijke opkomsten en de kampen zijn er soms ook nog speciale opkomsten/uitjes. Zo hebben we bijvoorbeeld ons droogleggingsfeest, de kerstmaaltijd en de nieuwjaarsmaaltijd (met de gehele groep). Ook hebben we afgelopen jaren onder andere een bezoek gebracht aan het Zee-en havenmuseum, NeMo en de marine in Den Helder.
Verder organiseert Scouting Regio Haarlem elk jaar in maart de zwemwedstrijden, rond junide zeilwedstrijden en in oktober de roeiwedstrijden voor de zeeverkenners.